Tudástár

Elakadtál? Kérdésed van?
Böngészd át a tudástárban szereplő útmutatóinkat vagy keress minket elérhetőségeinken!

Cikktörzs

A jobb oldalt lévő  ikonra kattintva, a lenyíló menü Cikktörzs menüpontjában találjuk.

Az Új cikk gombra kattintva megjelenő oldalon adjuk meg az új cikk nevét, majd a mellette levő mezőbe írjunk egy mennyiségi egységet, pl.: darab. Ezt tegyük meg annyiszor, ahány nyelvünk van felvéve a Beállítások oldal Nyelvek menüpontjában. Ha tartozék lesz az adott cikk, akkor pipáljuk be a tartozék négyzetet.

A legördülő menüből válasszunk az adott cikknek egy ÁFA érteket is. Beállítások oldal ÁFA törzs menüpontban adhatunk hozzá új ÁFA értéket a rendszerhez.

Ha valami tartozék, akkor azt szabadon hozzárendelhetjük egy járműhöz. Ebből következik, hogy ha egy járműnek tartozéka például egy autópálya matrica, akkor automatikusan új bérlés létrehozásánál, ha az adott járművet béreljük ki, szintén megjelenik, mint választható extra.

Az Ár szekcióban adhatjuk meg az cikk Nettó és Bruttó árát is. Elég csak az egyiket megadni és a rendszer automatikusan számolja a másik értékét a fent megadott áfa alapján.

Meg adathatunk egy-egy kérdéssort a kiadáshoz és a visszavételhez is. Ezek a kérdések a kiadás / visszavétel oldalon jellenek meg. Újat létrehozni vagy meglévőt módosítani a beállítások oldalon lehet.