Tudástár

Elakadtál? Kérdésed van?
Böngészd át a tudástárban szereplő útmutatóinkat vagy keress minket elérhetőségeinken!

Kiadás és visszavétel

Ezt a funkciót több helyről is elérhetjük, a bérlés oldal tetején lévő gombokkal, a naptár/listanézetben és a feladatoknál a bérlésre kattintáskor megjelenő menüből.

Itt az alábbi adatokat adhatjuk meg:

  • Viszi / hozza: az adott tevékenységet melyik kolléga végzi el, a kiválasztott személy napi feladatai közé automatikusan bekerül, mint teendő.
  • Hova / honnan: szükség esetén helyszínt is megadhatunk
  • Időpont: módosíthatjuk az időpontot
  • Km óra állás: Megadhatjuk a jármű aktuális kilóméteróra állását. A rendszer a továbbiakban az itt megadott értéket használja a számításokhoz. Visszavételnél, ha a bérelt járműnél kilóméter túllépés történt akkor a rendszer itt jelzi, hogy mennyi volt a túllépés.  • Ellenőrző kérdések: Ha a járműhöz vagy a járműhöz tartozó tartozékhoz adtunk meg ellenőrző kérdéssort akkor az azon található kérdéseket és válaszlehetőségeket itt láthatjuk. Az ellenőrző kérdéssort a jármű és a tartozék adatlapján választhatjuk ki, újakat felvenni és meglévőket módosítani a beállítások oldalon tehetjük meg.

  • Sérülések: Az itt lévő ábrán bejelölhetjük a járművön található sérülések helyét, az alatta található szöveges mezőben pedig részletes leírást adhatunk meg az adott sérülésekről. Ezt az ábrát lehetőségünk van megjeleníteni a dokumentumokon is. Új ábrát a jármű adatlapján adhatunk meg.
  • Képek: itt adhatunk meg képeket, mobileszköz esetén a készülék kamerájával azonnal is készíthetünk egyet, amit egyből fel is tölt ide a rendszer. Ezeket a képeket a rendszer a Visszavétel időpontjától számított 60 napig tárolja, ez után a képek végleges törlésre kerülnek.