Tudástár

Elakadtál? Kérdésed van?
Böngészd át a tudástárban szereplő útmutatóinkat vagy keress minket elérhetőségeinken!

Feladatok

A Feladatok menüpont alatt találhatóak a már felvett feladatok. A feladatokat minden felhasználó  látja és tudja szerkeszteni is őket. Napi nézet esetén lehet beosztást is módosítani, a kiválasztott napra vonatkozóan a feladatok képernyőről.

Feladatok listája és állapotai


A feladatok Napi nézetbe való átváltásával, megjelenik a lista felett a dátumválasztó. Itt ki tudjuk választani, hogy melyik napi feladatokat szeretnénk látni.

Egy feladatra kattintva megjelenik előttünk egy lenyíló menü. Itt van lehetőségünk kiválasztani, hogy a feladatot szeretnénk megnyitni, módosítani, illetve a feladat állapotát szeretnénk-e módosítani. Állapot módosításnál a Folyamatban gombra kattintva átállítja a feladat állapotát folyamatban lévőre. Ha a feladat aktuális, a felelős személynél megjelenik a  kattintva.

Feladat megnyitásakor a feladat részleteit láthatjuk, ahol tudjuk a feladatot módosítani is. Egy napló is látható lent, amelyben visszanézhető, hogy ki és mire módosította a feladat állapotát.

Új feladat felvétele, meglévő feladat szerkesztése


Egy feladatot be kell ütemezni. Meg kell neki adni egy időpontot, hogy a feladat menthető legyen. A feladat lehet Egésznapos, ebben az esetben nem kell neki órát és percet megadni az időpontnál. A feladatnak a továbbiakban szüksége van még egy tárgyra is, ami a feladatok listában is megjelenik majd.

A feladathoz lehet írni leírást, ami a feladat megnyitása utáni lapon lesz látható. Itt egy részletesebb leírást tudunk adni a feladaról. A Felelősök oszlopában meg tudunk jelölni több aktív felhasználót a rendszerünkből, akiknek szánjuk az adott feladatot. Az adott feladat felelősei kapnak is értesítést, amikor a feladat aktuális lesz.

Egy bérlés oldalon rögzített Kiadás, illetve Visszavétel automatikusan megjelennek, mint feladatok.

Kiadás és visszavétel feladatok


Egy kiadás / visszavétel feladatra kattintva, megjelenik maga a Kiadás / Visszavétel opció, amely ugyan azt a panelt jeleníti meg, mint a bérlésnél lévő kiadás / visszavétel gomb.

A Megnyitás opciót választva maga a bérlés adatlapja nyílik meg, hasonlóan mint a Módosítás, ahol a bérlés már módosításra nyílik meg.

A feladat tárgya tartalmazza, hogy kiadás vagy visszavétel, a jármű rendszámát, a bérlő nevét és az átadás helyszínét.

Egy ilyen feladat automatikusan Kész állapotra kerül mikor a járművet kiadtuk vagy visszavettük a felugró ablakban.