Tudástár

Elakadtál? Kérdésed van?
Böngészd át a tudástárban szereplő útmutatóinkat vagy keress minket elérhetőségeinken!

Felhasználók

Az oldal tetején jobboldalt található  ikonra kattintva megjelenik egy menü, ahol kiválaszthatjuk a Felhasználók menüpontot. Itt látható a rendszerbe felvett felhasználók listája.

A lista baloldalán található   ikonnal a felhasználók jelszavát lehet megváltoztatni. Erre a módosításra csak az adminoknak van jogosultságuk. Itt csak meg kell adni az új jelszót és a mentést követő első belépésnél már az új jelszóval tud majd belépni az adott felhasználó.

Új felhasználó

A jobboldalt található Új felhasználó gomb segítségével lehet létrehozni új felhasználót.

Itt vannak kötelező mezők, amelyeket, ha nem töltünk ki, akkor nem lehet menteni a felhasználót, ilyenek például: e-mail cím, jelszó, név. 

Az e-mail cím nem egyezhet másik felhasználóéval, hiszen mindenki külön e-mail címmel lép be a rendszerbe.

A két jelszónak egyeznie kell és minimum 8 karakter hosszúnak kell lennie.

Időzóna meghatározza, hogy az adott felhasználó melyik időzóna szerint látja a rendszerben megjelenő időpontokat, például a bérlés idejét, feladatok idejét stb.

A Dokumentumok szekcióba megadhatjuk a felhasználó okirataink számát és érvényeségét. Ha az adott felhasználónak lejárathoz közeledik, vagy lejárt valamelyik okmánya, akkor a rendszer figyelmeztet, amit az oldal tetején lévő értesítések  menüben láthatunk. Ha a felhasználót egy bérlésnél kiadó, vagy visszavevőként állítunk be, akkor a rendszer szintén figyelmeztet, ha a bérlésig, vagy a bérlés ideje alatt lejárna bármelyik okmánya a felhasználónak. Ammenyiben az érvényességet nem adjuk meg, ezek a funkciók nem fognak működni.

A jogosultságnál beállíthatjuk, hogy a felhasználó Normál felhasználó legyen, vagy Admin. A normál jogosultsággal rendelkező felhasználókra a rendszerben bizonyos korlátozások lesznek érvényesek. Természetesen az admin jogú felhasználók teljes hozzáféréssel rendelkeznek.

Ha az Aktív mező nincs kipipálva, akkor az adott felhasználó nem tud bejelentkezni a rendszerbe.


Jogosultság általi korlátozások

A normál jogkörrel rendelkező felhasználók a következő menüpontokat nem láthatják:

  • Integrációk
  • Céginformációk
  • Felhasználók
  • Előfizetési adatok
  • Számlázási adatok
  • Számlák


Felhasználó módosítása

Módosítani a felhasználókat úgy lehet, hogy a listában rákattintunk a módosítani kívánt felhasználóra. Ekkor megjelenik az űrlapja az eddigi adatokkal kitöltve, és lehet szerkeszteni.

Jelszó módosítása a listában található  ikonnal lehetséges Erre a módosításra csak az adminoknak van jogosultságuk. Itt csak meg kell adni az új jelszót, és a mentés utáni következő belépésnél már az új jelszóval lehet belépni.

Ha felhasználó a saját jelszavát szeretné módosítani akkor azt a Profile menüben a jelszó módosítása menüpont alatt teheti meg. Ezt a régi és új jelszó megadásával teheti meg.