Tudástár

Elakadtál? Kérdésed van?
Böngészd át a tudástárban szereplő útmutatóinkat vagy keress minket elérhetőségeinken!

Ügyfelek

Az Ügyfelek fülön látható a rendszerbe felvett ügyfelek listája.

Ügyfél módosítása és felvétele

Új ügyfelet a Gyorsmenüből vagy az Ügyfelek lap jobboldalán található Új ügyfél gombbal tudunk felvenni, de még Bérlés létrehozása, módosítása közben is lehet a bérlő és sofőr mező melletti  ikonra kattintva.

Az Új ügyfél gombra kattintva megjelenik előttünk egy űrlap, ahol az ügyfél adatait kell felvinni a rendszerbe. Itt csak az ügyfél név mező a kötelező, annak kitöltése nélkül nem lehet elmenteni.

Az Alapadatok szekcióban kerülnek az ügyfél alapadatai.

A Számlázási adatok szekcióban megadhatjuk az ügyfél számlázási adatait, ezek a mezők kerülnek rá a Bérlés oldal, Pénzügyi adatok fülnél kiállított számlára. Ha az ügyfélnek szeretnénk, hogy a Számlázz.hu e-számlát állítson ki, akkor az E-számla bepipálásával tehetjük ezt meg. E-számla esetén az e-mail cím is kötelező. Ha az alapadatokat megfelelően kitöltöttük és a számlázási adatok megegyeznek velük, akkor elég csak a négyzetet bepipálni és kitölti ugyanazokkal az adatokkal.

A Kapcsolattartó szekcióban megadhatjuk az ügyfél kapcsolattartójának adatait.

Az ügyfél okmányainak megadása nem kötelező, de ha megadjuk, akkor a bérlésnél a rendszer figyelmeztet, ha a bérlés alatt, vagy a bérlésig lejárna valamelyik okmánya. Feltölthetünk az okmányokhoz képet, vagy PDF fájlt is. A feltöltött okmány fájlját két éven keresztül tárolja a rendszer, utána törlésre kerül.

Ha az ügyfélhez adtunk meg egyedi mezőket, akkor azok az oldal alján az Egyedi mezők részen jelennek meg. Ezeket a mezőket a Beállítások oldalon, az Egyedi mező (ügyfél) menüben tehetjük meg.

Egy ügyfél adatlapját megnyitva törölhetjük azt a Törlés gombra kattintva, de csak akkor, ha nem kapcsolódik hozzá bérlés.